Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[P] Ban za kupowanie NX

Pba

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Równo tydzień temu aby dokonać zakupu AN-94 i przerobienia na TacticalOP chciałame kupić 25000 nx poprzez przelew PayPal.

Najpierw kupiłem 20 000 nx i mnie wylogowało. Loguje się i wyskakuje mi że mam bana na całe konto nexon ( nie na samo CA ) za niezgodną płatność czy coś w tym stylu.

Nie podali tam żadnej daty więc sądze że to ban na perma.

Podali tam też maila na który należy pisać żeby się odwołać.

Napisałem w ten sam dzień i do tej pory nie mam odpowiedzi.

Kasa poszła w ch+j nx sa pewnie na koncie, ale co mi z tego jak mi konto nie działa.

Oczywiście przestrzegam wszystkich przed kupowaniem nx z PayPala.

Mam prośbę do modów o usówanie postów typu "a masz noobie" itp. Chcę aby tu była dyskusja na temat tego zjawiska.

Ps. Dzień wczesniej wbiłem CPT 5

//Edit. Dla rozwiania wątpliwości na PayPalu była legalna kasa

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

Oraz: M4A1 SopMod na do 2015 roku [unban. Nexonnnn <3]

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mówiłeś że masz nx za free może to jest przyczyna "niezgodnej płatnośći" ale sądze że to twoja tajemnica.

Musisz napisać do nich do supporta i czekać czekać czekać innej opcji nie widać żeby ci to wytlumaczyli

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Bywalec
Opublikowano

Po 1 nie ma darmowych nx, a mówić sobie mogę dla beki.

Po 2 na PayPalu była 100% legalna kasa z moich środków.

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Sygna by. Pba ||Liczba permów na dwóch kontach: 28 || Masz pytanie co do wyposażenia za NX? Pytaj na PM|| Moje permy:

[Konto I]Mam na pernament: Kolor Nicku, Logo Clanu, M416 CQB, Famas G2, M4 Super 90, MP5 MOD Mark II, MK14 Mod 0, FR F2, Wa2000-1 Tactical, M4A1, L96A1 Arctic Wolf, G36E Valkirie, M6A2 SRT (infinity case), P90 TR (infinity case), G18 Cobra, SCAR-L Trisepear, XK-8 Tactical (infinity case), American Eagle.

[Konto II]Mam na pernament: AK-47, C1860N, Carbon 15, Bushmaster Type 97, American Eagle, XM8-Spiders, FR F2, CZ Scorpion EVO 3 A1, Cyklops Bandana, Recon Vest, KNT-308, S58 Muskiet

Opublikowano

Nie słyszeliście o głośnej aferze z PayPal?

Dużo osób hackowało Pay Pala i kupowało NX, na czym tracił PP, i Nexon razem z Pay Palem weszli w taką umowę, że jeśli ktoś kupi NX przez Pay Pal będzie banowany. Nie wiem czy to odnosi się tylko do większych sumek, czy do wszystkich.

Tyle co wyczytałem po angielsku. Najlepszy z angola nie jestem, ale tyle wiem na 100%. Sprawa była głośniej opisana jakoś w wakacje poprzedniego roku!

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Lubie grać jeszcze wszystkimi M32

Bywalec
Opublikowano

No to jednak musisz poćwiczyć z angielskiego ^^

Dużo osób kupuje NX przez PayPal bo się opłaca. (29 000nx za 130zł, a jak się płaci SMS to za 25 000 płaci się 150zł)

Więc nie sądzę że banują każdego kto kupi nx na PayPalu.

Bardziej prawdopodobne bylo by usunięcie uslugi PayPal z kupna nx

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Hmm..mi się wydaje że coś tutaj włamanie//keylogger wystąpił, chociaż moge się mylić z zajawką Nexona vs. Cb.

1 raz widze taki przypadek że na CAŁE ACC.

Na maple off, vindi. to samo ?

Opublikowano

Pierwszy raz spotykam się z banem za kupowanie nx ;)

ale kiedyś chodziły plotki że czasem nexon banuje jak ktoś robi low rangę i odrazu ładuje 150k nx ;)

chociaż też wydaje mi się to plotką :) najlepiej ładuj psfc i nie ma żadnego problemu

2096247301.png

Bywalec
Opublikowano

Tak na caaaaaaaały nexon.

CPT 5 to nie low ranga

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Niech Bóg wynagrodzi w dzieciach temu GM-owi co zbanował ciebie ;). Słusznie postąpił. Wiem jak zdobywałeś kasę na paypalu a jak byś nie wiedział to nexon ma 10% udziałów ich wykupionych. Tak samo jak mopay itp. Więc łatwo im to sprawdzić skąd u ciebie na koncie się brały pieniądze.

Opublikowano

Ostro :O

Tyle permów i tu ban za kupno 20k nx.

Żeby to było moje konto pisałbym do nich codziennie 2x.Możesz podać jakieś dowody w screenach że to było za legalną kasę.

logo1.png
Bywalec
Opublikowano

Nie mam bo na PayPalu znikają logi po jakimś tam czasie.

A kasę mam z robienie mapek oraz skryptów do San Andreas Multiplayer w PAWN'o

Jak ktoś nie wierzy to ma tu do pobrania jedną z moich mapek:

http://www.4shared.c...Ss/newxv36.html

Skan: https://www.virustot...sis/1338751040/

lub niech wejdzie na GATOnline i znajdzie mój profil. Mam taki sam nick jak tutaj.

Więc akurat na PayPalu jest ( a właściwie była ) moja kasa za robienie tych mapek i skryptów.

Składałem sobie kase na własnie taką okazję jak możliwość przeróbki na Tactical OP, ale no wlaśnie . . .

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Ja-pierdole.jpg

Takie kity to dzieciakom z podwórka wciskaj..

Dodam jeszcze, że nexon w CA ma zasadę, że jak zbanuje kogoś chodź by omyłkowo to i tak go nie odbanuje. Kiedyś odbanował ale coś tam zmieniły się zasady i... ;--))

Opublikowano

Może ci wierze, że kasa była legalna bo tak samo jak ty zarabiam na robieniu mapek/modów do ETS/GTS. Tylko ja biorę kody Nexon Epin od ludzi. I tyle. A co do tego, że źle przeczytałem to sobie sprawdź.

Nexon głupi nie jest i wie co to PayPal Hack. I popatrz sobie ilu turrasów takie hacki do neta puszczało, a to nie gra, że przez Black Cliper i inne Anty Hackowe programy idzie skrypt całej gry.

Więkoszść z tych hacków i tak nie działa, ale są takie które na prawdę dodają kasę.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Opublikowano
Nexon głupi nie jest i wie co to PayPal Hack

haha. co jeszcze? może tak facebook hack i google hack ? buhaha...http://www.youtube.com/watch?v=m1vCQxGO30g

a co do tematu to może nexon pomyślał ze zarabiasz ta kasę nie legalnie tyle tego kupowałeś itp to wiadomo ze nexon pomyśli ze 99.99% nie legalnie kupujesz nx. czekaj na odp jesli masz problem z angielskim zapraszam na pw chętnie pomogę.

Opublikowano

Tak, a założymy się. Nie chce mi się szukać tej notki od Nexona. Ale tam było dokładnie napisane, że PayPal przez dłuższy czas był hackowany. Zabawny to ty jesteś.

Weź to na logiczne myślenie. tu nie trzeba się włamywać do bazy PayPal. Tu wystarczy mieć trochę oleju w głowie i zrobić przelew, który nigdy nie istniał. To nie takie hacki jak na gogle.pl

Bo większość z nich to Keylogery Pay Pala. Odoba, która ma kasę na koncie i się natnie na taki hack zostaje wyczyszczona.

Ale są takie, które działają na zasadzie kont bankowych. Wszystko idzie na zasadzie przelewu, ale ostatecznie ty nic nie wysyłałeś, a skrypt strony odnotowuje, że kasa dotarła.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Opublikowano

To z logiki Pana Up'a mogło wyjść że osoby od Nexona pomyślały że kradniesz poprostu.

Więc tak wyszło a nie inaczej, możesz spróbować ich przekonać jak zarabiasz, ale wątpie aby Ci to wyszło.

Nexon to jedna z nielicznych firm, co mają w dupie graczy..patrzą tylko na zarobione dolce//euro.

Ale trudno się mówi.

Bywalec
Opublikowano

Z angielskim nie mam najmniejszego problemu.

Od teraz będę wysyłał 2 maile dziennie, bo kurrrr -.-

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Kurwa mać , no japierdole jak tak kurwa można?

Koleś wydał na gre ponad pare kafli a Ci jeb perm ban na calego nexona -.-

Moja rada pisz codziennie , znajdz jakies dowody , a pozniej gdy odzyskasz konto - nie wysylaj im kasy na NX ;/

//ogarnij się z tymi przekleństwami !

Im większy rośnie na mnie flejm

Im bardziej mnie nienawidzisz tym większy fejm. ej

Opublikowano

Szczerze mówiąc konta nie odzyskasz. Zagadaj do naszego polskiego GM'a

nick w grze to chyba _brajan lub brajan_ .

Wyjaśnij mu wszystko. Powiedz, żeby się za tobą do Nexona wstawił, a sam zamęczaj Nexon-a Ticketami.

Muszą ci odbanować konto, chyba że mają coś na cb i ci udowodnią co źle zrobiłeś. Możliwe, że gdzieś bugowałeś, ablo laga złapałeś, ktoś dał raport i poleciał perm. A akurat się tak złożyło, że kupiłeś NX przez PayPal.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Bywalec
Opublikowano

Nic nie bugowałem.

Żadnego raporta nie dostałem.

Do brajana spróbuję napisać, ale wątpię że on się wstawi . . .

A bana nie dostałem na konto ca tylko nexon, więc to wina nx

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

A sorki nie doczytałem. Dziwne.

Wydaje mi się, że zobaczyli, iż masz tyle Permów i pomyśleli, że kasa jest kradziona tym bardziej, że kupowałeś przez PayPal. A tak jak pisałem oni trochę nie wieżą w tego Pay Pala. I w końcu zbanowali cię za kupowanie tych NX.

Moja ulubiona broń to

M4A1 Sopmod

M416 CQB Cammo

M417 SB

Minigun

Opublikowano

Hah, xD. Pisz. Nieźle cię zbrechta, wyśle cię to customer support i powie ci, że twoje szanse na odzyskanie konta są jak wygranie w afrykańskiego totka ;D. A w międzyczasie podeśle ci linka do gry freetetris.com abyś się nie nudził i czekał na odpowiedź od cs. ;D

Więc jednym słowem, Powodzenia życzę ;D

//ogarnij spam

Bywalec
Opublikowano

@Up gościu hejtuje wszystko co ze mną związane więc go nie słuchać . . .

Z tym że na pay palu zamawiam raz na ruski rok, a tak to w większości sms

soPMODjpg_xwxhppq.jpg

Opublikowano

Wystarczyło napisać odwołanie i byś się o wszystkim dowiedział... Nie ma co ich męczyć spamem czy coś podobnym. I tak ci nie odbanują. Ja podobnie w sumie miałem. Zamówiłem nx, gram sobie 5-10 minut, wchodzi GM i mówi że mam telekilla, wh itp. Ban perm -.-. Dokładniej 20k nx.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...